Manuele therapie en psychosomatiek

Mijn visie

  • Het lichaam is in staat zich zelf te genezen. Soms heeft het lichaam enkele handvaten nodig ter ondersteuning.
  • Bewegen, ontspannen, goed slapen, goede voeding zijn essentieel.
  • Ik kijk naar de mens als geheel. De klacht heeft vaak een lichamelijk, sociaal, emotioneel en mentaal element. Voor duurzame oplossingen onderzoek ik, samen met u, wat u nodig heeft om weer te kunnen doen wat u wilt doen.

Oog voor de achtergrond van klachten

Veel klachten aan de bewegende delen van het lichaam kunnen met de juiste adviezen of behandeling snel opgelost worden. Denk aan houdings- en bewegingsadvies (oefeningen) en aan manueel-therapeutische behandeltechnieken zoals mobiliseren (langzaam bewegen of rekken van het gewricht) en manipuleren (een korte, snelle beweging van het gewricht).

Maar soms kunnen uw klachten hardnekkig zijn. En kunnen bijkomende klachten ontstaan zoals vermoeidheid, slecht slapen, gejaagdheid, druk op de borst of hardkloppingen. Ook kan onverklaarbare spier –en gewrichtspijn als gevolg van stress optreden. De balans tussen de belasting (externe factoren,datgene wat de omgeving van u vraagt )en de belastbaarheid (datgene wat uw lichaam aankan), tussen spanning en ontspanning, is dan niet meer in orde. Dit maakt het herstel van de oorspronkelijke klacht lastig. Deze onbalans kan ook de oorzaak van de klacht zijn.

Lichamelijke klachten en psychische factoren

Door mijn opleiding manuele therapie en de vele cursussen die ik gevolgd heb, heb ik veel inzicht gekregen in het functioneren van het bewegend lichaam. Tijdens de Master opleiding psychosomatiek en aanvullende cursussen heb ik veel geleerd over de psychische factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan en voortduren van lichamelijke klachten. Met deze kennis kan ik vanuit een breed spectrum naar een klacht kijken. Ik vind het belangrijk om beide aspecten mee te nemen bij de behandeling.

Over mijzelf

Na een lange carrière in diverse Groeps– en Plus-praktijken was ik op zeker moment toe aan een nieuwe uitdaging. In 2015 heb ik daarom de praktijk van Onno van den Heuvel overgenomen en ben ik gestart als zelfstandig fysiotherapeut en ondernemer, wat ik met veel plezier doe.

Sport en bewegen zijn altijd belangrijk geweest in mijn leven. Ik hou van badminton, tennis en skiën. Door een kruisbandblessure ben ik gestopt met deze sporten om mijn knie te sparen, maar ik loop nog steeds twee keer per week hard en volg Pilatus- en yogalessen. Ik ben getrouwd en ben moeder van drie zonen.

Ik vind het een uitdaging om samen met u oplossingen te vinden om weer met gemak soepel te bewegen. Uw kwaliteit van leven te verhogen. Ik breng u graag mentaal en fysiek ‘in beweging’. Bewegen is een keuze, in sommige gevallen een moeilijke.